De Duivel en Frank Dexter

Een recht voor z'n raap western vol bikkelharde humor, oppervlakkige passie, diepgaande sex, smeulend verraad, rokende revolvers, jankende mannen en vloekende vrouwen.

Deel I van Helmert Woudenberg's Pulp Fiction Trilogie, een ruim twee uur durende western in zes bedrijven. Frank Dexter, de leider van een bende outlaws bestaande uit drie broers, komt na jaren gevangen te hebben gezeten weer op vrije voeten en blijkt zijn revolver te hebben ingeruild voor iets geheel anders, tot grote ontzetting van zijn vrouw Sally-Jane en zijn twee jongere broers Kevin en Bobby...


Zonder Vader - Helmert Woudenberg

12 VROUWEN, 4 ELEMENTEN, GEEN VADER

In drie aangrijpende, maar ook komische situaties
(De Pincode, Het Jubileum en De Volgauto)
laat de op het toneel niet aanwezige vader drastisch zijn invloed gelden
op het leven van moeders, dochters en een minnares.  

Tekst en Regie: Helmert Woudenberg

Spelbegeleiding: Vera Boots

 


Ivana Müller - Position

The famous sister - Frascati theater

Onder regie van Ivana Müller speelde ik tijdens de voorstelling Position de rol van famous sister.

Ivanna Muller, Position, Frascati Amsterdam

Ivanna Muller, Position, Frascati Amsterdam

Alles is verhandelbaar in onze economie: spullen, ideeën, werkkracht, emotie, waarheid en leugens. In Positions verkennen vier spelers de uiterste consequenties van dit principe. Met hun hele identiteit als kapitaal storten ze zich in een zwarte markt zonder grenzen, een vrolijk maar bloedserieus kinderspel. Er wordt geïnvesteerd, geboden, gekocht, geruild en doorverhandeld. Wat begint als een onschuldig spelletje, geeft gaandeweg meer en meer te denken. Kan je echt alles (ver)kopen? En wat is ‘waarde’ eigenlijk? Welkom bij de spannendste economieles van je leven!


PS; Buiten Gewoon

'Gebruikelijk; normaal' is volgens de Van Dale de betekenis van het woord 'gewoon'. Doordat iets gebruikelijk is, is het gewoon. "Doe toch eens gewoon!", een alom bekende uitspraak. 'Gewoon' heeft echter niets met kwaliteit te maken. Het gaat niet om goed of fout, leuk of niet leuk. In een maatschappij waarin creativiteit steeds verder wegzakt, uitgehold of simpelweg niet meer geaccepteerd wordt, krijgt het woord 'gewoon' een steeds zwaardere last op zijn schouders. In het gelid lopen en vooral niet je eigen pad bewandelen is de tendens. Volgens ons wacht meneer Van Dale nu écht op antwoord; het is tijd om 'gewoon' te herdefiniëren... Met deze maatschappijkritische voorstelling, willen we onze kijk op ontwikkeling en het indammen van fantasie en creativiteit aan de kaak stellen. We weten wat er te halen valt uit het bekende. Minstens zo interessant is de vraag wat er te leren valt van het onbekende. Zonder verrekijker, blijft het zicht beperkt. Zonder fantasie geen revolutie.

De abstracte voorstelling 'Buiten Gewoon' wordt gespeeld door 12 getalenteerde en gepassioneerde jonge acteurs. Door buiten het kader te denken, dingen te proberen en grenzen op te zoeken, is de voorstelling -geregisseerd door Pieter van Boort en Syd Horster- in 4 repetities tot stand gekomen. Met deze eerste productie van PS; wil het collectief een visitekaartje afgeven van wat komen gaat. Dat belooft iets voor de toekomst. De onbekende toekomst.