Interview over het ‘vrije leven’, is dat wel zo vrij?

Interview over het ‘vrije leven’, is dat wel zo vrij?

We verruilen een rustig en ordelijk leven voor een reizend kunstenaarsbestaan. In deze aflevering van Atelier Amsterdam gaat Emma Louise Diest in gesprek met actrice Daphne Gakes die zichzelf heeft verlost van alle overbodige spullen

Interview AD over tienerjaren

Interview AD over tienerjaren

Actrice Daphne over haar tienertijd in Maarssen: ‘We braken in, blowden en staken dingen in de fik’

Actrice en theatermaakster Daphne Gakes (33) vertelt aankomende zondag in het NTR-programma Lief Dagboek over haar puberjaren in Maarssen. Ze leest passages voor uit het dagboek dat ze destijds bijhield. „Vroeger dacht ik altijd: als ik groot ben, wordt alles anders. Maar alles is nog precies hetzelfde.”

Npo radio 1

Npo radio 1

Woensdag 24 oktober 2018 |  BNNVARA | Redactie De Nieuws BV 

Er zijn dingen die je niet vertelt aan je ouders of je vrienden, maar wel aan je dagboek. In de nieuwe televisieserie Lief Dagboek delen diverse mensen hilarische, maar ook emotionele stukken uit hun puberdagboek. Daphne Gakes (33) en Sjaak Koring (65) vertellen in De Nieuws BV over hun deelname aan het programma.

***** Recensie Ik Daphne Gakes

***** Recensie Ik Daphne Gakes

Is het theater? is het cabaret? Of toch een lezing? Daphne Gakes laat zich met haar ode aan de vrijheid niet in een hokje plaatsen. Vrijheid lijkt een uitgekauwd thema maar nooit eerder is het zo scherp gevat. En dat op een avond die op het eerste gezicht juist lichtvoetig en bijna zelfs banaal lijkt. In een razend tempo neemt de ontwapenende actrice en theatermaker je mee in haar nietsontziende leven. Een leven waarin nieuwsgierigheid het keer op keer wint van twijfel en kwetsbaarheid.

Linda interview over preutsheid

Linda interview over preutsheid

DAPHNE (33) ONDERZOCHT ONZE PREUTSHEID: 'WE DURVEN NIET EENS MEER NAAR DE SAUNA'

Vroeger fietsten vrouwen topless over de dijk, maar nu durven we bijna niet meer naakt te douchen in de kleedkamer. Waar komt die preutsheid eigenlijk vandaan? 

15.06.2018 | 12:29 uur | Marlon Achteresch

Actrice en theatermaker Daphne Gakes onderzocht het en maakte een voorstelling over het onderwerp.

Recensie voorstelling over gekke mensen

Recensie voorstelling over gekke mensen

Voordat het donker wordt en de meeste bezoekers weer huiswaarts gaan, bezoek ik als laatste de voorstelling Scala van Daphne Gakes. Zij lijkt zo de Nederlandse versie van het hoofdpersonage van Woody Allen Blue Jasmine, alleen speelt Gakes een vrouw die de controle op het leven allang heeft verloren. En dat is het mooie aan deze voorstelling, die zich laat kijken als een kort verhaal. We zien een elegante vrouw die gaat dineren met een vriendin die ze al een tijd niet heeft gezien. Maar deze vrouw is continu bang dat ze bekeken en bekritiseerd wordt. Wat haar precies mankeert wordt niet echt duidelijk, maar het is duidelijk dat ze al een tijd geleden de regie over haar eigen leven is kwijtgeraakt. Ze bekijkt alles en iedereen van een afstand en schuwt er niet voor om anderen – de ober, de dikke vrouw achter haar, zelfs haar vriendin – van haar ongezouten mening te voorzien. Het etentje loopt steeds meer uit de hand, de vrouw doet er alles aan om de grip op haar leven terug te krijgen, maar dat is tevergeefs.